Djur, Hälsa, Mat, Säsong

Korv från äppliga grisar – kom å köp!

Nu finns Sparvåsens falukorv och prinskorv till försäljning här på gården. Passa på att köpa på er en omgång, förra gången vi gjorde falukorv tog den snabbt slut! Det är första gången vi låter göra prinskorv, men vi anar att det inte blir den sista. Robertsons Charkuteri i Örebro är de som tillverkat korven av våra äppelmättade grisar, och de har gjort det med den äran.

Det är en synnerligen läcker omgång korv, långt godare än dussinkorven i kyldisken. I vanlig falukorv är salthalten onödigt hög för att den ska tåla att ligga länge i affären, något ni kan läsa om här. Vi valde att låta göra en lagom salt korv (1,7 g salt per 100 g korv), så att man känner mer smak av kryddor och av själva köttet. Resultatet blev en korv med sirlig sälta och kryddig eftersmak – precis så underbart god som vi ville ha den.

Vi är väldigt nöjda, och det vet vi att ni också blir. God korv gjord på kött från äppliga grisar som gått ute och haft ett riktigt fint grisliv – det är svårslaget!

Om några veckor kommer det gå en korv- och skinkleverans till Tyresö, passa på att redan nu boka era varor. Redan nu kan ni komma hit till gården och köpa, eller få levererat till Kumla och Örebro. Prislistan hittar ni här. Boka här i kommentarsfältet eller maila oss på elisabet@frisendahl.se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *