Ängslan, Barn, Djur, Inne, Renovering, Säsong, Ute

Både här och där

I skrivande stund befinner sig icke matmor på Sparvåsen. Alltså, jag är inte hemma, jag skriver fråmm abråååd. Eller nä, jag är bara någon mil bort, men jag kan inte se vad som försiggår på gården. Ändå tänker jag försöka förmedla det, såhär lite på håll.

Häromkvällen såg det ut som på bilden: en maskin i vila. Men på dagen gräver maskinen en kulvert för att leda värme från det blivande pannrummet i bykstugan. Samtidigt grävs nytt avlopp (så att vi förhoppningsvis slipper avloppsvatten i dricksvattenbrunnen), rustas badrum (från två kvadrat till knappt sex), sätts in (gamla i och för sig) fönster och altandörr, och kanske äntligen lite lister. Allt på en gång! Gissa om det är rörigt… Huset är inte stort från början, och med allt på fel ställe blir det kaotiskt.

M är hemma och gör allt det som hantverkarna kan behöva extrahänder till. Dessutom är ju djuren kvar, dem fick jag inte med mig i bilen hit. Men barnen fick plats, som tur var.

När vi köpte gården var den i behov av en hel del. Även efter den här jätteinsatsen kommer det finnas saker att få ordning på (fasaden till exempel…), men då har vi åtminstone ett riktigt badrum och ett värmesystem. Och kanske rent dricksvatten! Med det kommer man långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *