Djur, Hälsa, Mat, Ute

Grisrapport

Grisarna har flyttat ut till sommarstugan, och de greppade där snart vilka regler som gäller. De får absolut leka å böka å härja i heeeela sin hage, men vi sätter gränser därutöver. Elstängselgränser, och såna får grisar mycket snabbt välgrundad respekt för.

13

På bilden här ovanför är förresten klockan ungefär-ganska-precis kvällsmatsdags. Ser ni några nassar över huvud taget? Nä. Vafför? De trynar under halmen! Vafalls?!

I vanliga fall står guldisarna där och väntar ivrigt på matleveransen, men den här första dagen i sommarhagen blev allt annorlunda. Grisarna lekte sig superdupertrötta, och åt sig alldeles säkert mätta på gräs och rötter. När husse M kom med mathinken låg de redan ordentligt nedbäddade i sin stuga. M gick fram och knackade dem i huvudet och frågade om de ville vänta till frukost istället. De lyfte på sina små grishuvuden, men lät dem sedan falla tungt tillbaka mot halmkudden. Svar nog.

Idag när matte kom hem låg de istället och gonade sig i kvällssolen.

15

Helt ok grisliv, aj säj.

 

4 reaktioner på ”Grisrapport

    1. De verkar faktiskt uppskatta sina nya liv. De är trygga och lugna, det märks att de haft en bra barndom. Men vad är väl ett inneliv mot att leva loppan ute? TJO säger grisarna, och jagar varandra genom det grishöga gräset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *