Barn, Hälsa, Inne, Mat, Mittimellan

Bästa smörjan som finns

Det finns många saker ett litet barn inte behöver. Men en riktigt mjuk och skön babysalva behöver alla, liten som stor. Jag har provat att göra lite olika varianter, och de två senaste har jag varit riktigt nöjd med.

Jag använde ett recept som ni hittar här, men tyckte att den blev väl rinnig. Man hann liksom nästan inte ifatt den, så snabbt smälte den i handen. Wellness Mama skriver i receptet att den inte funkar bra i pump, men det tror jag den gör, i alla fall sommartid. Sist jag gjorde salvan ökade jag andelen kakaosmör och bivax, så nu är den precis lagom krämig. Modifierade innehållet en liten aning, det kommer ni märka.

Det coola med såna här salvor är att allt som ingår är ätbart. Hur bra känns inte det? Jag gjorde den sist med Mg bredvid, och hon smakade på både det ena och det andra – och det är helt okej.

Såhär gjorde jag dådå: Jag vägde upp alla ingredienser i en ren honungsburk. Tog två delar mandelolja, en del jojobaolja, (drygt) en del bivax och (drygt) en del kakosmör. Värmde honungsburken i vattenbad, rörde om. Lät svalna. Klart!

Värma å röra
Värma å röra

Oljorna är självklart utbytbara, och man kan tillsätta olika eteriska oljor och wåttnått. Jag tycker så mycket om att den här bara luktar mjukt chokladigt, och att den är alldeles fantastiskt smältande okladdig. Minstingungens (vilket ord!) hud är alldeles mjuk och len med den här salvan, annars blir hon lätt torr. Funkar bra i blöjområdet också, självklart.

Allt smält, nu ska det bara få svalna
Allt smält, nu ska det bara få svalna

Stort tack till dig, E, som ledde in mig på gör-det-själv-banan. Du har gjort oss allihop till chokladdoftande lyckostar!

Ett mycket gott resultat
Ett mycket gott resultat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *