Djur, Hälsa, Mat, Säsong

Dags att beställa köttlådor! [SLUTSÅLT]

[Tillägg: Bokningslistan är stängd, lådorna är slut för i år. Välkomna åter nästa år!]

 

Nu är det äntligen dags att boka er låda med certifierat ekologiskt, hängmörat naturbeteskött från Sparvåsens stutar! I år är det bara två djur som skickas till slakt, så snabba på med er beställning! Stutarna slaktas på det lokala Närkes slakteri, hängmöras i ca tio dagar och styckas sedan på Närkes kött. Lådorna körs till Tyresö, Örebro och Kumla i mitten av november, där kan ni hämta era lådor på en adress och tid vi meddelar senare.

När ni köper kött från våra stutar gör ni ett gott val, på flera sätt. Ni får ett fantastiskt fint kött från djur som haft det bra hela sitt liv. De har tillåtits växa långsamt och de har levt ett rikt koliv. Djuren har dessutom gjort stor nytta genom att beta gräs, örter och löv så att våra naturbeteshagar hålls öppna och artrika. Naturbeteskött får en fin marmorering och innehåller extra mycket av det nyttiga omättade fettet. Hängmörningen ger dessutom det där lilla extra som gör att ni sedan aldrig mer vill ha vanligt butikskött.

Sälla er till de lyckliga få som får ta del av årets leverans, ni kommer inte att bli besvikna!

I år kommer vi sälja våra ekologiska köttlådor på ett mer traditionellt sätt: vi säljer åttondelar av stutarna. På så sätt blir det bättre och rejälare bitar vid styckningen och svinnet blir mindre. Alla köttlådor innehåller alla de olika styckdetaljerna, vilket inte varit möjligt tidigare år. När vi sålt lådor förut har de haft väldigt exakta vikter, men i år blir lådornas vikt – helt naturligt – beroende av djurens storlek. Vi kommer kunna ge en närmare vikt när vi vet vad slaktvikten blir, men lådorna beräknas ligga på mellan 20 och 25 kg. Kilopriset är 150 kr.

Lådorna innehåller hälften styckdetaljer (ryggbiff, entrecôte, ytterlår, innanlår, fransyska, märgpipa, högrev, bog, rulle, brisket och rostbiff), hälften finmald färs. Säg till vid bokningen om ni även önskar kluvna buljongben så ordnar vi det utan extra kostnad! Vill ni även veta vilket stut just er låda kommer ifrån meddelar vi gärna det. Allt kött är vakuumförpackat (så att mörningen fortsätter ytterligare i förpackningen) och tydligt märkt. Hållbarhet i vakuumförpackningen: 35 dagar.

 

Boka genom att maila oss på elisabet@elisavet.se, ring eller messa Markus på 073-83 43 990 eller boka hos någon av våra privata återförsäljare i Kumla, Örebro eller Tyresö (ni vet vilka ni är!).

 

Ps. Ni glömmer väl inte att följa oss på Instagram och Facebook? Sök på elisavet.se på båda ställena, så hittar ni oss! Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *