Till försäljning

Ägg har vi nästan för jämnan, hör av er eller kom förbi! Markus (som nästan alltid är hemma) nås på 073-8343990. 55 kr för 15-pack av fina sprättägg i olika nyanser.

Nu är det dags för bokning av köttlådor, här har ni all information: Köttlådeinfo 2024 .

I korta drag (om ni inte har lust att läsa hela info-dokumentet):

Nu erbjuder vi köttlådor med hälften finmald färs, hälften styckdetaljer. Styckdetaljerna varierar i lådorna men är både ädlare delar (till exempel entrecôte, ryggbiff, innanlår) och grytkött och stekar (till exempel högrev, bog, ytterlår). Allt är vakuumpackat och prydligt märkt. Hållbarheten för styckdetaljer i kylskåp (max 4 grader) är 35 dagar, möras vidare i sin förpackning.

  • Köttlåda 10 kg: 2000 kr (200 kr/kg) – ryms i en normal fryslåda
  • Köttlåda 20 kg: 3800 kr (190 kr/kg) – ryms i två normala fryslådor

 

  • Färslåda 10 kg, 1400 kr (140 kr/kg), i vakuumpaket om ca 0,7 kg
  • Köttfärs, enstaka paket, 150 kr/kg, i vakuumpaket om ca 0,7 kg.

 

Tips: många kunder köper en extra färslåda till sin köttlåda; färs är så lättanvänt och tar slut i frysen på tok för fort!

Exakt leveransdatum får vi av slakteriet under vecka 46. Vi levererar till Tyresö (Stockholm), Örebro och Kumla, men det går också bra att hämta direkt på gården.

Vi ser helst att ni swishar vid avhämtning, men vid behov kan vi ordna med mail­faktura.

Beställ via mail till bondmoran på Sparvåsen: frisalu@gmail.com. Det går också bra att ringa eller messa bonden Markus Frisendahl på 073-8343990.

Färspaketen ca 0,7 kg, köttbitarna ca 1 kg.
En 10-kilos-låda, hälften färs (i paket om ca 0,7 kg), och hälften styckdetaljer (om ca 1 kg).

Vi är väldigt stolta över den kvalitet på kött vi kan leverera. Djuren har betat våra hagar och fått växa av enbart gräs, och de färdas bara en kort bit till vårt lokala slakteri. Där hängmöras köttet till en fantastisk mörhet och styckas sen av ett lokalt företag. Köttet vakuumpaketeras i enkilospaket (ca 700 g för färsen) och märks enligt butiksstandard, bara att sortera in i frys och kyl.

Hängmörningen gör att även färsen är ädlare än butiksfärsen, då den innehåller mindre vatten. Den får en mer koncentrerad smak och släpper inte ifrån sig lika mycket vätska i pannan. Efter att ha provat vår sorts färs kommer du inte vilja gå tillbaka till butiksfärsen!

Förstagångskunder tycker att det låter som mycket kött att köpa på sig, men kött är kompakt mat. En 20-kilos-låda ryms i två normalstora fryslådor, en 10-kilos-låda i en normalstor fryslåda. Nötkött håller (minst!) ett år i frysen, men våra kunder brukar faktiskt höra av sig om nästa leverans långt innan den årliga beställningen drar igång.

En helt annan sak: vi har även påfåglar till salu. Vana att gå i hägn med höns. Trevliga, lugna, fredliga och vackra individer. Både tuppar och hönor.

2 reaktioner på ”Till försäljning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *