Okategoriserade

Lite av varje, för ni undrar ju

Det har hänt en hel del, även om det är småsaker. Just de svarta vinbären är inga pluttar iåförsäj, de är stora som standardkörsbär. Hallonen är fina de också, men de växer inte lika välordnat – snarare stokastiskt utplacerade. En sport att hitta dem. Salladen håller på att växa ur sin pallkrage, tack för det H! egentligen har vi ju inga direkt odlingar i år, det har inte hunnits med. Men det vi hittar i den gamla trädgården får vi ju skörda, eller hur?

M har stängslat klart så att grannens kor kan hjälpa oss att beta den grannnärmsta hagen. Han har arbetat hårt och länge, egentligen borde han tvångs-spa:as (sicket ord!), men det hinner han inte med. Såklart. Just nu är han ute med Britta och går kvällsrundan hos djuren.

Om djuren regnat bort? Nej, de tar vädret med ro. Fåren skakar av sig blötan, nötterna betar och tjurrusar som vanligt, och grisarna verkar stortrivas med att jordrota oavsett väder. Ibland bryter ju solen fram, vi hinner torka mellan varven.

Jag ryktade Pärla idag, och hon vad mig alldeles särskilt om att borsta svansroten noga. När man kliar henne där gör hon ett riktigt U av sig, visar sig mycket böjligare än hon egentligen borde kunna vara. Hon når nästan korset med mulen i sin entusiasm, och då menar jag inte något krucifix. Ni vet. Annars: googla.

Inne är det ommöblerat och fint, vi har numera en matsal. Hej då soffrum med extrapysselhögar överallt! Ska bara fixa ett lenare golv i det nya fina rummet, det vi har är lite väl rivigt. Men skandinaviskt ljust å fint, serrni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *