Till försäljning

Oftast saluför vi ägg från våra värphöns, men just nu ruggar hönsen och ger därför väldigt lite ägg.

Nu är det istället dags att lägga beställning på årets välhängda kött! Här hittar du all info du kan tänkas behöva inför din beställning. Vi levererar oftast bara lådor en gång per år – och nu är det dags! Leverans till Sthlm (Tyresö), Kumla och Örebro under vecka 47. Hemkörning ingår i närområdet i Kumla/Örebro.

Vi är väldigt stolta över den kvalitet på kött vi kan leverera. Djuren har betat våra hagar och fått växa av enbart gräs, och de färdas bara en kort bit till vårt lokala slakteri. Där hängmöras köttet till en fantastisk mörhet och styckas sen av ett lokalt företag. Köttet vakuumpaketeras i enkilospaket (ca 700 g för färsen) och märks enligt butiksstandard, bara att sortera in i frys och kyl.

Hängmörningen gör att även färsen är ädlare än butiksfärsen, då den innehåller mindre vatten. Den får en mer koncentrerad smak och släpper inte ifrån sig lika mycket vätska i pannan. Efter att ha provat vår sorts färs kommer du inte vilja gå tillbaka till butiksfärsen!

Förstagångskunder tycker att det låter som mycket kött att köpa på sig, men kött är kompakt mat. En 20-kilos-låda ryms i två normalstora fryslådor, en 10-kilos-låda i en normalstor fryslåda. Nötkött håller (minst!) ett år i frysen, men våra kunder brukar faktiskt höra av sig om nästa leverans långt innan den årliga beställningen drar igång.

Maila in din beställning till frisalu@gmail.com.

En helt annan sak: vi har även påfåglar till salu. Vana att gå i hägn med höns. Trevliga, lugna, fredliga och vackra individer. Både tuppar och hönor.

2 reaktioner på ”Till försäljning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *