Djur, Mat, Mittimellan

Fyra unika lådor och tio sagolika filéer

Alla köttlådor med kött från hängmörade Anguskvigor är nu sålda, utom de fyra lådor som är från den kviga som av slakteriet klassades som mellankalv. Det ger ett ännu finare, ädlare kött som vi därför väljer att sälja separat. Vi säljer den i kvartar, vilket innebär att man får alla delar av mellankalven, inklusive filéerna. Dessa säljs annars separat, utanför lådorna.

Alltså:

En kvarts mellankalv innebär ca 25 kg extra fint, hängmörat mellankalvskött från en Anguskviga. Drygt hälften är färs, resten är detaljstyckat i form av: oxfilé, entrecôte, biff, fransyska, rostbiff, innanlår, ytterlår, rulle, högrev och bog. Vi är stolta över allt vårt kött, men det här blir något alldeles extra! 160 kr/kg. Självklart vakuumpackat och märkt enligt butiksstandard.

Oxfilé

Vi säljer även filéerna från de övriga fem kvigorna. Unika oxfiléer (fast kvigfiléer, som ni förstår), hängmörade 12 dagar och helt suveräna. Från naturbetande, unga djur. Ni hittar inte oxfilé av den här kvaliteten i dagligvaruhandeln. 600 kr/kg.

 

Fyra kalvlådor, tio filéer. Först till kvarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *