Ur det gamla, med det gamla

Vi bor i ett hus som måste växa med oss. Det är ursprungligen en närkestuga, utbyggd i två, tre omgångar av tidigare ägare. Som ni redan vet ska huset nu få bli ännu lite mer än en stuga, med hjälp av lokala hantverkare. De fixar nytt avlopp, nytt värmesystem, flera fönster och en altandörr i matsalen, en hel massa lister och foder, en enkel toalett i ladugården, ny (begagnad) diskbänk i köket (så att vi kan diska med utsikt!), ny faluröd panel på den del av huset som får nya fönster – och framför allt: ett nytt badrum med tvättmaskiiiiin.

Det tidigare badrummet var (som ni redan vet) helt slut, och superpyttelitet. Nu har vi plats för tvättmaskin, och snart även plats att hänga tvätt. Rummet är helkaklat med helt vanligt vitt (15×15) kakel som vi fyndade på Blocket, och varmtegelrött klinkers – som ska bli golvvarma. När värmesystemet är igång. Än så länge är de mycket golvkalla…

Förra ägaren rev ut det fungerande vattenburna systemet som värmdes av en kökspanna. Han ville istället sätta in luftvärmepump, men hann inte innan vi köpte gården. Vi värmde oss med hjälp av kaminen förra vintern, för det fungerar så länge vintern inte är för svår och vi håller oss hemma. Men nu blir det en rejäl vedpanna med acktankar i bykstugan, och en kulvert in till huset. I år kommer (förhoppningsvis) varmvattnet räcka till ett bad!

210

Idag fick vi upp lite badrumsskåp och toalettpappershållare, bara en sån sak. Kaklet vid diskbänken fogades, hålet för ingången till vattnet i huset blev tätat och igengjutet, hyllor monterades under diskbänken och det grejades hej vilt ute. M har inte rapporterat utearbetet än, men det var nåt med byggnadsställningar och ventiler?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *