anti-utopi, Barn, Mittimellan

Det stora i det lilla

Nu trodde ni att det skulle handla om spindelväv i motljus, nyutslagna syrener eller ett litet barns grepp om ditt finger. Men NÄH, det ska handla om vad jag hörde på radion imorse. Jag höll på att byta skiva i cd-boken i bilradion innan jag åkte till jobbet, och hamnade på NRJ:s morgonprogram. Hörde ni det? Troligen inte, vem vågar erkänna att man lyssnar på sånt?

Det som pågick var hur som helst ”Stanna eller Gå”, där programledarna hjälper en lyssnare med något relationsproblem. Idag hade Sara ringt in och undrat om hon skulle stanna kvar med sin pojkvän sen ett år tillbaka. Han hade börjat snorta kokain på fester, och hon tyckte att det var olustigt. (Nähä?) Vad tyckte programledarna dådå?

De tyckte olika. Två av tre sa att knark var fel, den tredje sa att lite partyknark inte var något att bråka om. Folk fick ringa in och tycka till, och de flesta verkade faktiskt ogilla knark i relationer. Men INGEN (så länge jag lyssnade, bör tilläggas) sa något om knarkets påverkan på samhället, hur knark tillverkas, vad knark gör – mer än bara för den osnutna (!) pojkvännen. Jag blir så trött.

Är inte det typiskt bortskämda unga människors sätt att tänka? Vadå, kan något jag gör påverka andra människor? Jag gör det ju bara för att det är kul/skönt/fräckt/gott? Manba VAKNA. Jisses. Klipp er och skaffa er ett jobb. Eller i alla fall ett samvete.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *