Djur, Mat, Ute

En riktig liten besättning

Vi klämmer in alla djur på en gång på klämdagen! Eller nä, alla kom inte idag. Men den här veckan, det är så sant.

I lagården bor t ex fler nu än nyss, och det känns på lukten. Lars, Jenny och Pierre har flyttat in. De är guldgrisar (googla det, om du vill) och ska snart få gå ut. Vi ska bara bekanta oss lite mer först, och lära oss klia varann på ryggen å sådär. Grisrotborsten har redan börjat jobba!

Och vet ni vad, ute i hagen går sex nyanlända anguskvigor, basådär. Det var i grevens tid, nu får de äta allt de kan av det gröna överflödet. Grundtanken var ett gäng stutar, men det fick bli kvigor. Fyra svarta å två bruna, om det nu spelar någon roll. Fyra ben och svans har de allihop, men än så länge vet vi inte vem som är vem. Återkommer om det.

De drar runt i hagen, precis som ett gäng tonårsbrudar på helgstråt. Kikar och nosar, repar lite gräs och dricker regnvatten ur skogsmaskinspåren. I skrivande stund har de precis hittat fram till vattenkaret, så nu kan de ju borsta tänderna å gå å lägga sig. Som en annan.

4 reaktioner på ”En riktig liten besättning

  1. Nämen det var ju väldigt roligt att de är på plats!! Och att alltså och följaktligen stängslandet var avklarat. Det dätr med åskskydd kanske löste sig, också?

    1. Stängslandet var onekligen fängslande, men nu är allt där det ska vara. Godkänt och i ordning! Åskskyddet är installerat å klart. Kanske därför det åskade strax efter start?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *