Djur, Mat

Tuppen i säcken

När man kläcker fram kycklingar, oavsett om det är under en höna eller i en modersersättande maskin, vet man en enda sak: Det är minst hälften tuppbebisar som kommer ut. Det låter helt statistiskt normalt, eller hur? Men varför blir det oftast typ 75 % tuppar? Hur bra är det för vår gårds framtida äggproduktion?

Just i fallet med långbeningarna på bilden blev det precis hälften tuppar, nämligen de två gossarna  på bilden. De har verkligen oooonormalt långa ben, även om de iåförsäj inte vuxit i dem just på den här bilden. Frågan är om de kan det, eller om de råkar ha storkgener i sig?

Många frågetecken idag, känner ni det? Kan det bero lite på att vi är så nyfikna på hur många köttlådor ni lyckas boka upp denna söndag? Vad tror ni? Töva inte på steget, vi har inte hur många som helst att boka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *