Tittar ut genom hönsnätsrutan

Jag är på plats igen, både bildligt och bokstavligen. Semester var skönt och helt nödvändigt. M fick ingen lång vila, han har ägnat nästan hela hetsommaren åt att renovera boningshuset utvändigt. Alla detaljer är inte på plats än, men det har hänt mycket. Bilder kommer!

Datorn fungerar faktiskt idag, det har den sällan gjort i sommar. Atikmpagsys-strejk, fläkt på ständigt högvarv och blåskärmar in absurdum har det varit, eller bara ett enda stort roterande väntehjul i eeevighet. Jag håller på att lägga över allt av värde på dropbox och liknande, för det är nog bara en tidsfråga innan den här gammeldatorn packar ihop totalt.

Om det där med att jag gett upp om mänskligheten (igen): Jag fyller snart år, och i födelsedagspresent önskar jag mig SKÄRPNING från alla som fortfarande köper och äter importkött och importmejeriprodukter (ost, yoghurt osv). Tack på förhand!

Vad händer annars här på Sparvåsen? Kycklingarna växer, solrosorna (som slarvsparvarna sådde i vintras) blommar överallt, lammen vilar i skuggan när solen skiner, de runda morötterna har blivit ganska träiga (men funkar bra att koka), hönsen turas om att lång-ruva i tomme, grisarna är väldigt olika hungriga men väldigt lika kuttokiga, en kull tornseglare matas än i holken på vedboden, människobarnen ömsom kivas ömsom idyllrar sig, och hunden Britta har fyllt åtta hela år. Känner ni er uppdaterade nu?

 

One thought on “Tittar ut genom hönsnätsrutan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *